Thomas Property Portland Oregon

    Hillside Landscape Renovation

    This property is a wow-head-shaker as it walks you through a Steep Hillside Landscaping renovation. It shows off the After in the portfolio but take the time to wander though the before and during construction photos. The difference is amazing. The power behind a well thought out landscape design and the merits of highly skilled craftsman are obvious. In a time period of DIY’s – why not go with the experts? They’ve been doing it for years and in this backyard, strategy and design rule when it comes to renovation.

    The top deck looks down over the beautiful hillside, the firepit area with pergola stands out as a cozy go-to space, the bird sanctuary waterfall subtlety cascades the landscape. Further down a Pergola over a lounge area and pizza pit-stop is a relaxing paradise nestled near the raised garden beds. Gabion walls add a cool design aesthetic. The kids’ trampoline housed near the  all-purpose shed adds just one more destination.

    Wait a second, we missed the 2nd floor ninja playroom. What? This is the best! The 3 boys in the home love it! Imagine the hours of playtime here.

    Best yet, the incredible pathways, walkways and boulder steps through out the landscape design and the blending of old quarry rocks with new gabion rock walls. Spectacular.

    We think the Thomas Family did an awesome job in deciding on their Steep Hillside Landscaping renovation . . . Don’t You?

    Thomas, 2020

    Photographer, Bill Burk

    Property Features

    Custom Pool & Spa
    Ambiance & Outdoor Lighting
    Outdoor Living Space
    Wood Burning Pizza Oven
    Fireplace
    Fire-Pit
    Water Features
    Outdoor Media & Entertainment